Voiko vilja-allergikko juoda viinaa?

Eli voiko vilja-allergikko juoda vahvempia juomia viinaa, vodkaa yms jostain luin että geliaakikko voi juoda mutta entäs vilja-allergikko?
91382
Äänestä

Muut lukivat myös

Vastaukset 9

Vanhimmat

No se taitaa olla arpapeliä...


-Viljoille allergisen kannattaa muistaa, että monien väkevien juomien, viinojen ja viskien raaka-aine on vilja. Valkuaisaineet yleensä poistuvat tislausprosessissa. Viljoille allerginen voi saada äkillisen allergiareaktion ohramallas- ja vehnämallasoluista. Ohrassa allergiaa aiheuttavat aineet on tunnistettu, mutta vehnäoluen allergeeneja ei tunneta.

Keliaakikon kannalta useimmat alkoholijuomat ovat joko täysin gluteenittomia tai niiden gluteenipitoisuus on niin matala, ettei siitä ole haittaa. Tuoreimman tiedon sopivista alkoholijuomista saa Keliakialiitosta.

https://www.allergia.fi/allergia/ruoka-ja-juoma/allergiaa-aiheuttavia-ruoka-aineita/alkoholi/

Äänestä

Vikingfjord viina on tehty perunasta ja sitä saa alkosta kysymällä.

Äänestä
  • Eli siinä ei ole yhtään viljoja käytetty teko vaiheessa?

    Äänestä

  • Anonyymi00003 kirjoitti:

    Eli siinä ei ole yhtään viljoja käytetty teko vaiheessa?

    Kyllä juurikin näin, ei viljaa.

    Äänestä

Alkoholia voi valmistaa lähes mistä kasviaineksesta

Gluteenittomia alkoholijuomia ovat vodka, rommi, tequila, viski, brandy, vermutti, gin ja samppanja.

vodka tai tequila, eivät käytä gluteenia sisältäviä ainesosia missään vaiheessa koko tuotantoprosessin ajan.

Rommi sokeriruoko
Tequila agave
Samppanja viinirypäle
Cointreau sokerijuurikasalkoholi

Äänestä
  • Yleisin vodka viljasta mutta tislaus hävittää gluteiinin.

    Sitten myös vodkaa muista aineksista, peruna, sokeriruoko, hedelmät...

    Brandy, tislattua viiniä

    Äänestä

Pöytäviina oli hyvä viina ,sopi kaikille vauvoista vaareihin

Äänestä

Voiko poltella pilvee jos on heinänuha

Äänestä

Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastainen viesti.

Kommentoi aloitusta


Anonyymi-ap kirjoitti:

Eli voiko vilja-allergikko juoda vahvempia juomia viinaa, vodkaa yms jostain luin että geliaakikko voi juoda mutta entäs vilja-allergikko?

Anonyymi
5000

Ilmoita asiaton sisältö

  • Sisältää materiaalia, joka on loukkaavaa, herjaavaa, rasistista, uhkailevaa tai ahdistelevaa.

  • Materiaali sisältää nimiä, yhteystietoja tai muita henkilökohtaisia tietoja. Julkisuuden henkilöistä, julkisissa viroissa toimivista ihmisistä sekä yritysten vastuuhenkilöistä saa keskustella työhön liittyen. Myös yksityiselämään liittyvistä asioista voi keskustella siltä osin, kuin niistä on julkisesti kerrottu.

  • Sisältää lapsille haitallista tai heiltä kiellettyä materiaalia. Seksuaalinen sisältö on sallittua aiheeseen tarkoitetuilla palstoilla, joiden ikäraja on 18 vuotta.

  • Lainvastaista sisältöä voi olla mm. yksityiselämää loukkaavan tiedon levitys, kiihottaminen kansanryhmää vastaan, laiton uhkaaminen, alaikäisiin liittyvä seksuaalinen sisältö/grooming, petokset, identiteettivarkaudet, kunnianloukkaukset ja tekijänoikeusrikkomukset.

  • Sisältö ei liity palstan tai keskusteluketjun aiheeseen.

  • Viesti ei ole suomea tai ruotsia (pl. International Forums), se sisältää mainontaa, se sisältää tekijänoikeuksin suojattua materiaalia, se on massapostitus tai jokin muu syy.

Jaa keskustelu